Skip to content

Vad har TT för agenda?

March 10, 2007
tags: ,

De senaste veckorna har det kommit många rapporter om Irans urananrikningsprogram. Den senaste nyheten är att israeliska planer på att använda kärnvapen i förebyggande syfte mot Iran har läckt ut. Man kan tycka att det är lite ironiskt att det finns de som anser att en stat som tydligen har kärnvapen utan att erkänna det officiellt, och som inte deltar i icke-spridningssamarbetet (Israel), ska få använda dem mot en stat som vill använda kärnkraft för energisyften och som skrivit under icke-spridningsavtalet (Iran), men om det ser jag väldigt lite.

Sydsvenskan och Aftonbladet har båda artiklar om det här, baserade på utskick från TT. Precis som i tidigare artiklar om Iran stoppar TT in en mening på slutet som inte har någon större relevans till själva nyheten, och som dessutom inte ens är sann.

Irans president Mahmud Ahmadinejad har sagt att Israel bör “utplånas från kartan”

Det har varit känt länge att ovanstående är en felöversättning av vad Irans president sagt. Det egentliga budskapet är att om de fördrivna palestinierna tillåts komma hem och få delta i demokratiska val så kommer statsskicket i Israel snabbt att ändras. Wikipedia

Vad har ni för agenda, TT?

One Comment leave one →
  1. Troed permalink
    August 28, 2007 18:38

    TT stoppar fortfarande in liknande lydelser oavsett om de passar eller inte i artiklar som handlar om Iran:

    “Ahmadinejad har tidigare avfärdat Förintelsen av judar under andra världskriget som en myt och sagt att staten Israel bör utplånas från kartan.”

    http://sydsvenskan.se/globalinfo/article93900.ece

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: