Skip to content

Trafikfarliga poliser

June 24, 2007

Uppföljning: Efter att jag hade skrivit det här inlägget skickade jag även ett mail till Skånepolisen där jag ifrågasatte hur trafikpoliser fick bete sig i trafiken. Idag 2007-07-17 blev jag uppringd av deras chef. Han tackade för att jag hade skickat in min upplevelse av händelsen, och han hade diskuterat den med den berörda polisen. Jag är mycket positivt överraskad över att de tar tag i och bryr sig om en inskickad kommentar på det sättet, och känner absolut en viss upprättelse med tanke på den något krystade händelseförloppsversion motorcykelpolisen hade uppgett för sin chef.

Originalinlägget följer:

Jag har precis fått en “lektion i körvett” av en uppkäftig motorcykelpolis med stockholmsdialekt. Det sistnämnda är absolut relevant då han gnällde på “hur det körs i Malmö”. Antagligen saknar han alla andra poliser med spett på otrevliga ställen.

Vad som hände var att han glömde hur man gör när man accelererar när han körde ut i vänsterfilen när man svänger vänster ut från Amiralsgatan till Föreningsgatan (mot Värnhem). Jag låg bakom och körde därför ut i högerfilen istället, eftersom jag skulle höger vid nästa trafikljus, och gick upp i 50. Han lade sig direkt bakom (i Sthlm är det tydligen fult att köra om en polis som fiskör) – nära mig – och började sedan titta på de fina byggnaderna. Jag hade koll på honom i backspegeln, och var ganska nyfiken på vad han tänkte göra när jag sedan skulle svänga höger med tanke på att trafikljuset visade grönt.

Mycket riktigt, han fick nog bromsa till lite extra när han upptäckte att jag saktade in för att svänga – det här med att titta på blinkers på bilen framför fick han tydligen inte lära sig när han tog körkort. Det här gjorde honom mycket sur, så när jag sedan accelererade upp mot nästa korsning, där jag skulle höger, körde han på duktigt och var nästan uppe jämsides med mig när jag svängde. Nu blev han riktigt härsken, så när jag direkt saktade in för att svänga vänster ner mot mitt garage var han uppe på min vänstersida (och han ska vara glad att jag därför inte svängde, vilket jag kunde gjort enligt alla konstens trafikregler, för då hade han trillat alternativt kört rakt in i sidan på min bil).

Jag hade redan vevat ner rutan för att kunna öppna in till garaget – notera att han hittills inte gjort några som helst tecken för att visa att han ville att jag skulle stanna – och det tog han som en ursäkt till att börja prata med mig. Nu satt jag med headset på, han med hjälm och dessutom pratade han obegriplig stockholmska, så det blev ett par “Vad säger du?” innan han mycket härsket lyckades muttra fram att han ville se på mitt körkort.

Extremt otrevlig typ, i varenda mening därefter, när han ifrågasatte om jag inte kunde “grundläggande trafikregler” (han ogillade att jag höll 50 på en 50-väg eftersom det fanns – hör och häpna – parkerade bilar i närheten. På Föreningsgatan alltså) försökte han påskina att jag var en trafikdåre som inte förstår vad Agda 80 år tycker och tänker med tanke på att hon tog körkort 1945 (jag misstänker att han inte har den blekaste aning om vad som krävdes för körkort då). Polisens uppgift i samhället vet han uppenbarligen ingenting om.

Iaf. Eftersom jag självklart inte brutit mot några som helst trafikregler – om något var det han som hade både betett sig ouppmärksamt och dessutom gjort farliga manövrar – fick han lämna tillbaks mitt körkort igen och se på när jag direkt rullade ner till mitt garage – och kanske, men det tror jag inte, inse hur nära han var att ställa till med en olycka på riktigt.

Frågan är nu. Varför i helvete kör det omkring otrevliga stockholmspoliser och trakasserar malmöbilister?

5 Comments leave one →
 1. Chaz permalink
  June 24, 2007 17:11

  Men Troed, skärp dig. Vi Stockholmare äger ju! ;)

 2. eV1Te permalink
  June 24, 2007 17:49

  Jag instämmer helt, bor själv i Sthlm och poliserna är de som kör sämst.

  Har flera gånger varit tvungen att köra om eller till och med tuta på en polis, som fått för sig att spana in något/någon och därför bara stannat mitt i vägen eller liknande.

 3. Fat Mike permalink
  June 26, 2007 20:00

  Haha jag skrockade gott när jag läste. Idiotisk polis.

 4. Scorpan permalink
  August 1, 2007 9:25

  Hehe, och fick du höra den krystade versionen som polisen hade uppgett till sin chef?

Trackbacks

 1. Top Posts « WordPress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: